Ja disa keshilla për tu liruar nga komplekset e jetes se perditeshme , ose komplekse qe shoqerojne individe te ndryshem etj etj...
BËHU E LUMTUR!
Mos lejo që jeta të ngadhënjej mbi ty -mbizotro mbi ndjenjat e tua të pikëlluara !
Madje edhe ekspertët mendojnë se nuk është lehtë të jesh i ri. Kjo është një periudhë shumë e ndërlikuar e jetës sonë , në të cilën çdo gjë ndryshohet bashkë me brenga për trupin tonë , na mundojnë edhe halle edhe probleme të ndryshme, hovi normal që ndosh në trupin tonë është shkak i shpeshtë i depresioneve që na mundojnë . Por , egzistojnë shum truqe me anë të cilave ta mbizotrojmë pikëllimin …
BËHU REALISTE!
Shumëkush prej nesh është i pikëlluar kur diçka nuk shkon ashtu siç kemi planifikuar . Më mirë është të mos shpresojmë se çdo gjë është e përsosur se sa të zhgënjehemi më vonë. Po ashtu, kur ndjehesh e pikëlluar, mendo mirë se a ka ndonjë arsye të qëndrueshme për këtë pikëllim apo dicka e pa këndeshme që të ka ndodhur e stërmadhon pa nevojë dhe e mer me zemër .
GJEJ MIQ !
Miqtë e mirë na ndihmojnë ta duam vetvetën. Biseda me to na ndihmon të shërohemi nga pikëllimi. Asgjë nuk është më e shëndetëshme se sa qeshja e mirë,kurse ne qeshemi shum rallë. Madje edhe problemet serioze familiare , sikurse është shkurorëzimi do ti përballosh më mirë duke u shoqëruar me njerëz që i do .
LIROJE VETVETËN!
Ndonjëherë, thjesht kemi nevojë të largohemi nga obligimet tona - për këtë është i domosdoshëm çlirimi. Vaska e ngrohtë ,lulet aromatike libri i dashurisë…. Pas çlirimit ,ti do të flesh më mirë dhe pas gjumit të mirë edhe obligimet e tua duken më të lehta.
BËHU POZITIVE
Për të menduarit pozitivisht mund të flitet shumë - nëse të duket se gjithnjë pret më të keqen , atëherë duhet të punosh në vetën tënde - sa më pozitive që të jenë pritjet e tua , aq më mirë do të shkojnë punët . Në vend se të shqetësohesh për cikrima, përpiqu të mendosh pozitivisht , madje edhe në situatat më të rënda -ndjenja yte e mirë do të kthehet menjëherë
PËRBALLU ME DITËT E ZYMTA !
Edhe njerzit më të lumtur nganjëherë janë të pikëlluar. Prandaj nëse një mëngjes zgjohesh pa dëshirë për të qeshur , mos u brengos shumë për këtë. Në pikëllimin e herpashershëm nuk ka asgjë të çuditshme .Në të vërtetë, pak ka pikëllime që mund të na bëjnë më të ndjeshëm, më të aftë për ti kuptuar njerzit tjerë.