|
| Minatori | |
| | Autori | Mesazh |
---|
Alketa* Admin
Numri i postimeve : 1258 Puna/hobi : me shkatru:P Registration date : 12/11/2008
| Titulli: Minatori Sat Nov 15, 2008 8:11 pm | |
| MiNaToRi - Të GjiTha TeKsTeT
Ne mendjen time shpaloj kujtimet nje nga nje dhe ne njeren nga to e gjej tregimin une per ty a thua ku je ti? a thua enderr ishe ti?
hej, me mundon kujtimi per ty netet pa ty me jan te gjata dhe pa fund i ngjaj udhetarit qe hec dhe s´mrrin askund a thua ku je ti? a thua enderr ishe ti?
hej, me mundon kujtimi per ty me mundon ky kujtim kur me bie ndermend se ishe ti ne shpirtin tim ky kujtim me mundon kur me bie ndermend se te kaluares i takon me mundon ky kujtim kur me bie ndermend se ishe ti ne shpirtin tim ky kujtim me mundon kur me bie ndermend se te kaluares i takon
netet pa ty me jan te gjata dhe pa fund i ngjaj udhetarit qe hec dhe s'mrrin askund a thua ku je ti? a thua enderr ishe ti?
hej me mundon kujtimi per ty me mundon ky kujtim kur me bie ndermend se ishe ti ne shpirtin tim ky kujtim me mundon kur me bie ndermend se te kaluares i takon me mundon ky kujtim kur me bie ndermend se ishe ti ne shpirtin tim ky kujtim me mundon kur me bie ndermend se te kaluares i takon
hej, me mundon kujtimi per ty | |
| | | Alketa* Admin
Numri i postimeve : 1258 Puna/hobi : me shkatru:P Registration date : 12/11/2008
| Titulli: Re: Minatori Sat Nov 15, 2008 8:11 pm | |
| Shokë dhe shoqe, Babai im është punëtor. i martuar, ka shtatë fëmijë. Banojmë në shtëpi të vogël, atje lart, në periferi..
Përherë kokëulur, ai ec, kurrë s'vonohet, jo nuk ngec. Dallaveret, nuk i don. Jetën në sy e shikon...
Babai im, është punëtor. punon në ditë nga shtatë tetë orë, shkon dhe vjen, me bicikletë.. Lexon Rilindjen fletë për fletë.
Një fatos i Marksit i varur në mur, babain e pyet: A u lodhe he burrë? Dhe kështu u bënë shumë vjet, ai me të e ka një muhabet... | |
| | | Alketa* Admin
| Do të bëhëm më mirë... Heci rrugës pa dinarë në xhepë Kërkoj një vendë të më bëhët djep Dhe t'fishklloj një melodi Se do të jetë më mirë Do të bëhët më mirë
Sikur të ishte pranë meje ajo Të më jap pak gajret Në këtë rrugë të zbrazët, asgjë s'më përket Përse të ndalem, kur s'kam çfar të pres Përse të ngutem, kur s'di ka të ja mbaj Përse të qeshem, kur më vije të qaj
Ndonjëher më vije të qaj Ndonjëher më vije të shaj Dhe t'fishklloj një melodi Se do të jetë më mirë Do të bëhët më mirë
Sikur të ishte pranë meje ajo Të më jap pak gajret Në këtë rrugë të zbrazët, asgjë s'më përket Përse të ndalem, kur s'kam çfar të pres Përse të ngutem, s'di ka të ja mbaj Përse të qeshem, kur më vije të qaj | |
| | | Alketa* Admin
| Do tvijne ditet e bukura per ne dite te bukura te mbushura hare dhe nuk ka askush qe me ndal shtrigat e nates, dreqi me vesh se te dua, se une te dua ty
E di se je diku, ne enderr e mfshehur me kerkon ne vetmi ne netet pa fund nisu e lodhur, e lagur nga shiu nisu ngadale me fytyre te qeshur kah ai diell qe shndrit per ne.
Ndoshta gaboj, ndoshta fare nuk je por e ndjej se afrohesh degjoj hapat e tu qe me thone se se shpejti do te jesh ketu.
Uuu, e di se do tvish e di se do te shoh (4x)
E di se do te vish e di se do te shoh (6x) | |
| | | Alketa* Admin
| Titulli: Re: Minatori Sat Nov 15, 2008 8:12 pm | |
| Dua t’ kendoj nje kenge me shuri Nje kenge t’ nxehte perreth uçkuri Per at’ syzeze, o per nje vashe Kshtu k’e puna, une i thashe
C’ka po m' kqyr si hukubet Se me t’grabit moj se kom nijet Sa here qe po ti’leshoj syte Zhig po me vjen me t’u avit
refereni: Mori molla me sherbet Qysh pi’e lem ket’ muhabet Mos e merr ket’pune hajgare Se pa me mar moj, nuk ki care ….
Alla hile fole nai fjale Se ment prej kreje dojn me m'dal Fjalet e mia mos i merr me bisht Jam ka t'foli seriozisht
Moj fisnike oj dall’dyshe Une dhe ti ja bojme diqysh… Per hijeshi kur s’me vjen tek guni Edhe, kjofsha i zi me lan sapuni…
refreni: Mori molla me sherbet Qysh pi’ e lem ket’ muhabet Mos e merr ket’pune hajgare Se pa me mar moj, nuk ki care ….
Pse po m’ thu se jam i zi Pash faqet e tua si molla,sherbetli Vetem ne to une i shkreti mendoj Ama njonen t’a kafshoj..
refreni: Mori molla me sherbet Qysh pi’ e lem ket’ muhabet Mos e merr ket’pune hajgare Se pa me mar moj, nuk ki care | |
| | | Alketa* Admin
| Unë nuk e di, a të kam dashtë, a ta kam thënë këtë ndonjëherë..
ende tretem në ata sy, jam shtegtar që të kërkon ty..
si udhëtimi i gjatë në natë,. ti më je strehë në shtërngatë, edhe një jetë, unë do të pres në duart tua do të vdes..
nuk ka rëndësi se ti vjen, nuk ka rëndësi se ti shkon, se ti më je një shikim që fluturon..
si një kujtim, si një pikturë, sikur një dhembje, e varur në mur.
që më shikon, dhe nuk flet, a më ke dashtë ti ndonjëherë..
si udhëtimi i gjatë në natë,. ti më je strehë në shtërngatë, edhe një jetë, unë do të pres në duart tua do të vdes..
nuk ka rëndësi se ti vjen, nuk ka rëndësi se ti shkon, se ti më je një shikim që fluturon | |
| | | Alketa* Admin
| Ti je nje engjell Me krah te thyer Perpelitesh ne balt Sa larg nga yjet Ke qene e mire Me e mire, se kjo bote Ke fluturuar, Je rrezuar, sa poshte Por une e di Kjo eshte hija jote Ti s’je ketu, Eshte enderr e keqe Tash je ajo Askush s’te njeh Ne shpirt ne zemer Per mua do te mbetesh Nje engjell, nje engjell, nje engjell…. | |
| | | Alketa* Admin
| Kur ti shkon, unë mbetem vet, njeriu i fundit në planet.
Nuk perëndon, Dielli vdes, kur ti shkon, i vetëm mbes.
Si egërsirë, jeta ditët i han, është mirë që je, edhe kur nuk të kam...
asnjë pikë lot, asnjë pikë shi, kur ti shkon, shkretëtirë.
kur ti shkon, është ditë e mbramë, askush nuk mbetet, as unë nuk jam.
Si egërsirë, jeta ditët i han, është mirë që je, edhe kur nuk të kam... | |
| | | Alketa* Admin
| Titulli: Re: Minatori Sat Nov 15, 2008 8:13 pm | |
| Nuk e di çka është mirë, e çka është keq. Nuk e di kush është engjull, ..e kush është dreq.
Nuk e di as që dua ta di, nga qielli i shenjtë a më shikon A e di dikush nga ju një e vërtetë këtu sa kushton.
edhe një ditë e poshtër në këtë qytet. ndonjëherë më vie ftohtë, ndonjëherë nxehtë.
fytyrat tuaja, shikimet e humbura, ...monotoni... edhe nesër, sikur dje, unë më nuk kam ide..
a edhe ti, ku je, pjesë, në këtë çmendi. ky është një ankth, tërë tmerr, që vazhdon...
a edhe ti, ku je, pjesë, në këtë çmendi. mos thuaj s'ka shpresë, shpëtim, nuk ka jetë këtu..
a edhe ti...
kur ti nuk je këtu, asgjë nuk ka kuptim. dielli sy i verbër, nuk ka shkëlqim.
mendoj për gjëra, që mund të më ndodhnin. mendoj, për ty..
tash është vonë, vonë për çdo gjë, të lutem shko...
edhe një ditë e poshtër në këtë qytet. ndonjëherë më vie ftohtë, ndonjëherë nxehtë... | |
| | | Alketa* Admin
| Titulli: Re: Minatori Sat Nov 15, 2008 8:14 pm | |
| Nuk pom kerset askush ne der nuk po ma con at telefon
As nuk po ndi me njeni n'vesh as nuk po ni me njeni n'vesh dicka po kesh
A tu ka kerdit ke qerci me nvo a mos je mit ti sun te vet
a mos t'ka met naj fryt ner fyt a mos t'ka met naj fryt ner fyt naj fryt ner fyt fryt, fyt, fryt. fyt......
Mos je n'UNMIK t'na i kalosh ne KFOR c'ka tu ka leq e aq shum po lof
hajde mos u tut e kam nje rezolut e kam nje rezolut s'eshte hic e but aj mos u tut
O ca t'kisha hyp ty ne Konkord po nuk prova njeher se ty t'kam pas fort
ti je programi i jem me de a je nderpris O po kam qejf me t'hi n'sistem me t'hi n'sistem
Du me pas maredhenie bilaterale kjo eshte kuintesenca ceshtje kruciale ceshtje madhore interaksion impulsiv ceshtje madhore e do zgjidhje radikale
Sec ma ke hyp kur i ra ne goj e kur po vet a po e don i bardak uje
A jap ituq sam u nab lladub se shap mitoz se shum ai ma asht ishtuq | |
| | | Alketa* Admin
| Si një orë e prishur, koha është ndal. si një re e vetmuar, e bekuar kjo ditë.
dhe heshtja vdes, heshtja të gjithë mi thotë. ti je këtu, ka njëmijë vjet.
e duart flasin, duart tua më kërkojnë.. shikimi yt, detin ma kujton..
dhe heshtja vdes, heshtja të gjithë mi thotë. ti je këtu, ka njëmijë vjet.
Ti, kudo që të shkosh, kudo që të jesh, pranë do t'më kesh. | |
| | | Alketa* Admin
| Ti kur të vish, në derë, mos trokit. dua të mendoj, se ëndërr je..
një ditë kur të shoh, do ta kuptoj, se ti gjithmonë ke qenë këtu..
vetëm heshtja, unë dhe ti, fjalët terri i mbulon, dua të zgjohem, të zgjohem pranë teje,
dua pranë të më jesh..
edhe një herë, edhe një jetë, edhe një jetë, e dua për ty.
vetëm heshtja unë dhe ti, fjalët terri i mbulon..
Përsëri...Përsëri...
...ti je këtu...
vetëm heshtja unë dhe ti, fjalët terri i mbulon..
Përsëri...Përsëri... | |
| | | Alketa* Admin
| Titulli: Re: Minatori Sat Nov 15, 2008 8:15 pm | |
| Jeta është gënjeshtër, më beso.. Natyrë e dehur, në sytë e tu..
S'din se ç'je, në krahërorin tim..
dashuria vjen, dashuria shkon, dhe mbesin unë dhe ti..
rruga është e gjatë, e jeta e shkurtë. në krahë të engjullit, fluturo...
asgjë mos fol, shpirti im..
dashuria vjen, dashuria shkon, dhe mbesim unë dhe ti..
heeeej... a më dëgjon.. vitet që vijnë vitet që shkojnë..
heeeej... a më beson,
dashuria vjen, dashuria shkon, dhe mbesim unë dhe ti...
dashuria vjen, dashuria shkon, dhe mbesim unë dhe ti...
heeeej... a më dëgjon.. vitet që vijnë vitet që shkojnë.. | |
| | | Alketa* Admin
| Me vendim te prere nje ekspres egzekutoj e shfletoj gazeten, dhe per ty mendoj shtetis neper tituje askund nuk eshte gjete ne Prishtine, ne Kosove, askund ne planete.
Pse shkove ti Pse shkove ti
Lexoj deklarata nga disa patriote gazetare, shkrimtare, poet e budalle vuatjet e tyre per kange jane pandare kur folshe me ta te duket vetja shka
Ndalem te kalendari historik dhe me ka pak dro dhe frike asgje sot per boten nuk eshte vendose ne kete dite as Titaniku s'eshte fundos
Date e parendsishme sot asgje s'paska ngjare ne kete dite as John Kennedy nuk eshte vra as Nile Amstrongu sot nuk s'ka shkel ne hane e per çudi sot kurkuj s'ja pasna ** ate nane
Pseeeeee shkovee tiii Pseeeeee shkovee tiii ( : : )
Lexoj prognazone metrologjike bore, shi, dielle, te rreshura politike Krej qka di dhe qka eshte me rendsi sot ti nuk je ketu sot shkove ti
Opcione per Kosoven, sa te duash menjehere ta mbshtjellin ta paketojne si nje hamburger zgjedhje per Kosoven sa te duash si ne korent Kosova republike, panvaresi, Kosova Kontinente
A ka shperthy ndonje bombe sot ne qender te Bombajit ndonje bishti i sert a u pervlu ne gjykym te çajit Hitleri a boni sot vetevrasje ne Berlin apo ra bomba atomike ne Hiroshime
Sot shkova ti athua askush nuk mbet sikur dikush ma vodhi kete qytet sot dielli lindi dhe do te perndoj mos mendo se me more ne qafe se sot per ty do te mastruboje.
Pseeeeee shkoveeee tiii Pseeeeee shkoveeee tiii | |
| | | Alketa* Admin
| Ti je sikur drita e diellit te pare Sikur shiu ne token e thare Si nje lajm i mire ne fund
Ti je si nje zog qe fluturon Si nje sy qe lotin pikon Dashuri qe ndodhe nje here
Ti e din se jeta nuk esht aventur Diten vin dhe shkojn askund Ti e din se jeta nuk esht aventur Diten vin dhe shkojn askund
E une te pres,sikur nata ne sy te vdes Si nje yll qe shuhet ne det Dashuri qe ndodhe nje here
Te shikoj,sikur shiu qe ne xhamat bjen Sa e bukur,e embel me vjen Sa e bukur e embel me vjen
Ti e din se jeta nuk eshte aventure Ditet vijne dhe shkojne askund Ti e din se jeta nuk eshte aventure Ditet vijne dhe shkojne askund | |
| | | Alketa* Admin
| Titulli: Re: Minatori Sat Nov 15, 2008 8:16 pm | |
| Sa here me shikon moj drenushë Bukuria jote me vret si pushke E degjon kete cifteli E kam nis nje kenge per ty E jam vesh me hijeshi Ndoshta ta kthej mendjen ty E hajde dalim o Moj shqipe e malit o E hajde dalim o T'ja thome se bashku o
Ref Se une te dua sa Teuten Ty te dua sa lahuten Sa Drenicen sa Rrugoven Podujevën, krejt Kosoven o hej Une te dua sa Teuten Une te dua sa lahuten Sa Prishtinen e Gjakoven Ferizajin e krejt Kosoven
Besa besë, moj besen ta kam dhene Per folene qe kemi jeten domë me dhane Rruges tate ti kur shkoje Vetulla jote krah shqiponje Hasmit tend mortaja i ra Syri i keq kurre mos me te pa O hajde dalim o Moj shqipe e malit o
Ref Se une te dua sa Teuten Ty te dua sa lahuten Sa Drenicen sa Rrugoven Podujevën, krejt Kosoven o hej Une te dua sa Teuten Une te dua sa lahuten Sa Prishtinen e Gjakoven Ferizajin e krejt Kosoven
Se jam djal o nga Kosova ne cdo hap une ty te kerkova se bukuri si ty nuk gjeta
saaaaa te dua o hej! | |
| | | Alketa* Admin
| A do të kuptoj ndonjëherë, prej nga më erdhe ti. A thua dole nga zjarri, shkëndije e Perëndisë.
Dhe mbushe Botën me aromën e vdekjes së lehtë. Që zbret nga malet si zogjët, kur nisen në Jugun e nxehtë.
Në pëllëmbën time ti erdhe e mbërdhirë si trumcak. Na ishte dimër vetmie, më the, s'do të shkojmë shumë larg.
Dhe mbushe Botën me aromën e vdekjes së lehtë. Që zbret nga malet si zogjët, kur nisen në Jugun e nxehtë.
Të kujtoj dhe nuk kuptoj, nuk e di a të bëra vetë. Nuk e di a të humba vetë, apo do të kthehesh ndonjëherë.
Të kujtoj dhe nuk kuptoj, nuk e di a të bëra vetë. Apo ndoshta ti zbrite nga qiejt, si shiu në pranverë.
A do të kuptoj ndonjëherë, prej nga më erdhe ti. A thua dole nga zjarri, shkëndije e Perëndisë.
Dhe mbushe Botën me aromën e vdekjes së lehtë. Që zbret nga malet si zogjët, kur nisen në Jugun e nxehtë | |
| | | Alketa* Admin
| Udha e mbare te qofte, ndoshta gjen me mire Udha e mbare te qofte, tani je e lire Mund te shkosh ku nuk ishe me mua Mund te kesh cfare nuk kishe Mund te besh cfare do qe te duash Se per mua me nuk je
Udha e mbare te qofte, kesaj i thon fund Mund te qash te cmendesh prej vajit Prej meje, udha e mbare T’pata than 1000 mij her, jam ai qe jam Mund te shkosh, fati le te perkund Prej meje, udha e mbare te qofte
Mund te shkosh ku nuk ishe me mua Mund te kesh cfare nuk kishe Mund te besh cfare do qe te duash Se per mua me nuk je
Udha e mbare te qofte Udha e mbare te qofte Udha e mbare te qofte | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Minatori | |
| |
| | | | Minatori | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
| |
| |
| |